ГоловнаСвіт

Пентагон направив у Йорданію 150 військових фахівців

До складу контингенту входять офіцери зв'язку, фахівці з логістики та планування, військові інструктори.

Пентагон направив у Йорданію 150 військових фахівців

Міністерство оборони США таємно направило до Йорданії групу з 150 військових фахівців на чолі з високопоставленим офіцером. Згідно з цими даними, американці влаштувалися на базі, створеній на місці старої каменоломні на північ від Аммана.

До складу контингенту входять офіцери зв'язку, фахівці з логістики та планування, військові інструктори, а також експерт у справах населення, біженців і міграції.

Головним завданням цих людей нині є допомога Йорданії у справі забезпечення всім необхідним біженців, які продовжують прибувати з сусідньої Сирії. Крім того, американці намагаються зробити все можливе, щоб війна в Сирії не перемістилася на йорданську територію, оскільки Амман є одним із головних союзників Вашингтона в цьому регіоні.

До завдань контингенту також входить розробка планів на випадок виникнення в Сирії владного вакууму та потрапляння хімічної зброї до рук екстремістів.

За даними видання, американці в Йорданії зможуть вирішувати не тільки гуманітарні завдання, оскільки база розташована за 50 кілометрів від сирійського кордону.

У липні Туреччина спільно зі своїми союзниками відкрила на сирійському кордоні секретну базу, співробітники якої допомагають сирійським повстанцям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram