ГоловнаСвіт

Каха Каладзе забере в Саакашвілі "мрію"

Президент офіційно заклав місто Лазіка на березі Чорного моря у вересні цього року.

Каха Каладзе забере в Саакашвілі "мрію"
Фото: pirweli.com.ge

Будівництво міста Лазіка, яке президент Грузії Михайло Саакашвілі називає "містом своєї мрії", не завершать. Про це заявив кандидат у міністри регіонального розвитку та інфраструктури Грузії Каха Каладзе.

Раніше Бідзіна Іванішвілі, лідер коаліції "Грузинська мрія", яка виграла минулого тижня парламентські вибори в Грузії й узялася за формування нового уряду,  в інтерв'ю Forbes назвав проект будівництва Лазіки "анекдотом" і дав зрозуміти, що продовжувати його не має наміру. "Це анекдоти, а не проекти. Я їх анекдотами називаю - місто Лазіка, танк "Лазіка", БТР "Лазіка"- ніхто про них серйозно, звичайно, не думає. Смішно це взагалі", - вважає Іванішвілі.

За словами Каладзе, відомого в минулому футболіста, "дурні задуми Саакашвілі не буде здійснено", оскільки республіки не має коштів на такі проекти.

Коментуючи своє висунення на посаду віце-прем'єра і міністра, Каладзе зазначив, що "не очікував призначення на цю посаду". "Це дуже відповідальна посада, і я зроблю все для мого народу", - заявив колишній захисник київського "Динамо" й італійського "Мілана".

Президент Саакашвілі офіційно заклав місто Лазіка на березі Чорного моря у вересні цього року. "Це не моя примха. Найкоротший шлях з Китаю у Європу проходить саме через Самегрело. Тут будуть переміщувати вантажі, буде створено підприємства, буде вкладено дуже великі гроші, інвестори всього світу створять нові компанії, буде побудовано сотні нових готелів. Ми, Мінгрелія, здивуємо весь світ своїм талантом", - заявив тоді президент. Протягом перших чотирьох років будівництва грузинська влада планувала вкласти 120 мільйонів доларів і залучити від 600 мільйонів до 900 мільйонів інвестицій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram