ГоловнаСвіт

"Грузинська мрія" планує змінити Конституцію

У політсилі розповіли про оголошення амністії.

"Грузинська мрія" планує змінити Конституцію
Фото: EPA/UPG

Коаліція "Грузинська мрія", яка перемогла на парламентських виборах у Грузії, має намір змінити Конституцію країни й оголосити амністію.

Як повідомив сьогодні один з лідерів коаліції, кандидат на посаду голови парламенту Давид Усупашвілі, буде створено комісію з розробки проекту Конституції, щоб Основний закон "не довелося більше змінювати залежно від чиєїсь примхи". На думку Усупашвілі, нинішня редакція Конституції, чинна з жовтня 2010 року, "не відповідає прийнятим у світовій практиці стандартам", повідомляє "Радіо Свобода".

Окрім того, "Грузинська мрія" заявила про те, що розпочне роботу над законопроектом про амністію. За словами представника коаліції Вахтанга Хмаладзе, в Грузії "частину вердиктів у кримінальних справах винесено незаконно", що обертається порушенням прав засуджених. За словами Хмаладзе, закон про амністію можуть ухвалити вже до кінця цього року.

Нагадаємо, згідно з офіційними результатами виборів, які відбулися минулого тижня, коаліція "Грузинська мрія" отримує щонайменше 83 зі 150 місць у парламенті.

8 жовтня лідер коаліції "Грузинська мрія" Бідзіна Іванішвілі на брифінгу назвав склад майбутнього кабінету міністрів.

Учора в Тбілісі відбулася перша після парламентських виборів зустріч президента Грузії Михайла Саакашвілі і лідера коаліції "Грузинська мрія" Бідзіни Іванішвілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram