ГоловнаСвіт

Стросс-Кан не усвідомлював наслідків своїх сексуальних зв'язків

Екс-глава МВФ не розуміє причини журналістського стеження за ним.

Стросс-Кан не усвідомлював наслідків своїх сексуальних зв'язків
Фото: EPA/UPG

Колишній глава МВФ Домінік Стросс-Кан зізнався, що не усвідомлював серйозних наслідків від своїх позашлюбних зв'язків.

"Я довго думав, що можу вести своє особисте життя як хочу, без наслідків для моїх службових обов'язків, - сказав Стросс-Кан в інтерв'ю французькому журналу Le Point, - повідомляють РИА Новости.

Включаючи вільну поведінку з іншими дорослими людьми за взаємною згодою - таких вечірок в Парижі безліч, ви б здивувалися, зустрівши там деяких людей. Я був щонайменше наївний".

За його словами, політику не прощають те, що може зійти з рук топ-менеджеру, спортсменові або акторові.

"Я дуже розійшовся з французькою громадською думкою у тому, що стосується політичних діячів, - зазначив він. - Я помилявся".

"Я більше не політик, не кандидат (у президенти), я не був засуджений у жодній країні, - також нагадав Стросс-Кан. - Журналістське стеження за мною часом схоже на полювання, нічим не виправдане. Я не витримую, коли мою ситуацію і судові справи, що марно звинувачують мене, використовують, щоб висміювати моє особисте життя і розкидатися всюди його реальними або вигаданими подробицями під приводом повчальною правди".

Нагадаємо, колишній глава МВФ був змушений піти у відставку і відмовитися від політичних претензій після того, як навесні 2011 року його було заарештовано в Нью-Йорку через заяви покоївки готелю Sofitel про спробу зґвалтування.

Хоча три місяці потому кримінальну справу проти нього було закрито, про любовні пригоди Стросс-Кана дізнався весь світ. Зараз він проходить обвинуваченим у Франції у справі про проституцію при готелі Carlton у місті Лілль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram