ГоловнаСвіт

КНДР налякала США ракетами дальньої дії

Однак наразі всі проведені випробування завершувалися невдачею.

КНДР налякала США ракетами дальньої дії
Северокорейский пропагандистский плакат

Північна Корея має в розпорядженні ракети дальнього радіусу дії, здатними вразити територію США, йдеться в повідомленні, поширеному у вівторок, 9 жовтня, Центральним телеграфним агентством КНДР.

У повідомленні, зокрема йдеться, що "стратегічні ракетні сили Північної Кореї здатні вражати американські цілі не тільки на Корейському півострові, але і в Японії, на острові Гуам, а також на материковій території США".

Жодні технічні характеристики таких ракет в поширеному ЦТАК повідомленні не наводяться. Таким параметрам, ймовірно, відповідає міжконтинентальна балістична ракета "Тхепходонг-2", що розробляється Північною Кореєю. Однак наразі всі проведені випробування "Тхепходонг-2" завершувалися невдачею.

Заява про наявність ракет дальнього радіусу дії влада КНДР зробила наступного дня після того, як стало відомо, що США дозволили Південній Кореї збільшити дальність наступальних ракетних комплексів з 300 до 800 кілометрів. Такий крок означає, що в радіусі дії південнокорейських ракет тепер виявиться вся територія Північної Кореї, а також частина території Китаю і Японії.

У березні 2012 року КНДР в обмін на продовольчу допомогу від США погодилася ввести мораторій на запуски ракет дальнього радіусу дії, а також не проводити випробування ядерної зброї і допустити інспекторів МАГАТЕ на свої ядерні об'єкти. Проте вже в квітні влада КНДР оголосила про вихід з угоди, звинувативши США в тому, що вони не виконують свою частину договору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram