ГоловнаСвіт

Єгипетський президент амністував усіх політв'язнів

Звільнення в'язнів було одним із пунктів передвиборної програми Мурсі.

Єгипетський президент амністував усіх політв'язнів
Фото: http://scottnelson.photoshelter.com

Президент Єгипту Мохаммед Мурсі помилував усіх політв'язнів, узятих під варту з моменту початку в країні масових акцій протесту, що призвели до повалення Хосні Мубарака. Відповідне розпорядження Мурсі підписав у понеділок, 8 жовтня.

Помилування поширюється і на політв'язнів, уже засуджених до різних термінів покарання, і на тих, хто ще очікує судових процесів.

Точного числа політв'язнів, на яких поширюється президентське помилування, влада Єгипту не уточнила. За даними єгипетського правозахисного руху проти військових трибуналів, у тюрмах після зміни влади в Єгипті залишалися щонайменше п'ять тисяч політв'язнів.

Багатьох заарештували під час правління Вищої військової ради, яка прийшла до влади після повалення Мубарака в лютому 2011 року, нагадали правозахисники. Арешти за схожими звинуваченнями, додали вони, не припинилися і після того, як посаду президента Єгипту в червні 2012 року зайняв Мурсі.

Звільнення політичних в'язнів, заарештованих під час правління Мубарака і Вищої військової ради, було одним із ключових пунктів передвиборної програми Мурсі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram