ГоловнаСвіт

Влада Молдови вирішила не дратувати молодь

Парламент ухвалив рішення заборонити рекламу в кінотеатрах.

Влада Молдови вирішила не дратувати молодь

Парламент Молдови ухвалив рішення заборонити рекламу в кінотеатрах. Відповідний законопроект прийнято в першому читанні.

Зокрема, заборонено показ рекламних роликів до і після фільму. За порушення заборони передбачено штраф у розмірі від 1000 до 6000 леїв (від $80 до $480).

Документ внесли на розгляд представники Ліберальної партії, що входить у владну парламентську коаліцію.

"Відвідувачів кінотеатрів дратує той потік реклами, який ллється перед сеансом. Ми ж не бачимо рекламу перед спектаклями в театрах, чому тут вона повинна бути?" - заявила представниця ЛП Коріна Фусу. Її соратник Валерій Мунтяну і собі заявив, що законопроект розроблено на прохання молоді.

Проти заборони виступили представники опозиційних Соціал-демократичної та Комуністичної партій. Вони звинуватили авторів законопроекту в утиску підприємців.

Лідер Соціал-демократичної партії Віктор Шелін (який, як повідомляли, є власником мережі кінотеатрів Patria) заявив, що введення заборони на рекламу в кіно обернеться подорожчанням квитків, інформують Vesti.md. Раніше він стверджував, що власники кінотеатрів, позбувшись доходу від показу реклами, будуть змушені різко підняти ціни на квитки або взагалі закрити кінотеатри.

Уряд схвалив законопроект. Коли його планують ухвалити в остаточному читанні, не уточнюється.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram