ГоловнаСвіт

Південній Кореї дозволили підвищити дальність ракет

Дальність корейських ракет була регламентована Режимом контролю за ракетними технологіями.

Південній Кореї дозволили підвищити дальність ракет
Фото: sibnovosti.ru

США дозволили Південній Кореї збільшити дальність наступальних ракетних комплексів із 300 до 800 кілометрів. Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на корейського радника з питань національної безпеки Чхон Ен У.

За даними агентства, в радіусі дії південнокорейських ракет тепер опиниться вся територія Північної Кореї, а також частина території Китаю та Японії. Маса бойової частини південнокорейських ракет залишиться колишньою - 500 кілограмів. При цьому газета "Чосон Ільбо" з посиланням на джерело в адміністрації президента Південної Кореї пише, що Вашингтон дозволив збільшити масу заряду до 2,5 тонни.

Видання The Korea Times з посиланням на джерело в корейському уряді повідомляє, що Сеул планує завершити розгортання нових ракет радіусом дії від 550 до 800 кілометрів протягом найближчих п'яти років. Одночасно за 2013-2017 роки Південна Корея витратить на розвиток протиракетної оборони 2,4 трильйона вонів (2,1 мільярда доларів). Загальний військовий бюджет на цей період становитиме 61,4 трильйона вонів.

Дальність корейських ракет була регламентована Режимом контролю за ракетними технологіями (Missile Technology Control Regime), що його підтримав  Сеул 2001 року. Крім Південної Кореї, угоду підтримують 33 країни, зокрема: США, Японія, Франція, Німеччина та Великобританія. Сеул неодноразово домагався збільшення дальності своїх ракет, зважаючи на ядерну загрозу з боку КНДР.

На озброєнні Північної Кореї, за оцінками Сеула, може бути близько 1000 ракет різних типів, багато з яких націлені на столицю Південної Кореї.

Окрім ракетних комплексів, Південна Корея розробляє ударний безпілотник для захисту від КНДР. Як повідомляли, апарат може бути готовим уже до 2021 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram