ГоловнаСвіт

Палестинські бойовики обстріляли Ізраїль ракетами після авіаудару

Ізраїльські військові відповіли танковим вогнем.

Палестинські бойовики обстріляли Ізраїль ракетами після авіаудару

Палестинські бойовики в секторі Гази обстріляли південь Ізраїлю ракетами у відповідь на авіаудар, який ізраїльські ВПС в ніч проти понеділка нанесли по території сектору Гази.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Нагадаємо, в результаті ізраїльського авіаудару по мотоциклу в місті Рафах на півдні сектору були поранені десятеро людей, серед них троє дітей. Серйозні поранення отримали також два високопоставлені бойовики салафітського угруповання "Глобальний джихад", які були госпіталізовані в критичному стані.

Відповідальність за напад на Ізраїль взяло на себе військове крило руху ХАМАС, палестинського ісламістського руху і політичної партії, що править в секторі Гази з 2007 року.

За останніми офіційними даними, це перша з червня атака з боку ХАМАС на Ізраїль.

Ізраїльські військові підтвердили факт ракетного обстрілу, однак повідомили, що в результаті атаки ніхто не загинув і нічого не було зруйновано.

Однак ізраїльський танк відповів на обстріл з сектору Гази, в результаті чого було поранено одного палестинського бойовика на схід від міста Рафах. За словами мешканців міста Хан-Юніс на півдні сектору Гази, ізраїльський танк вистрілив у область, звідки, ймовірно, були випущені ракети, в результаті чого незначні поранення отримали четверо дітей, а також були пошкоджені мінарет мечеті та водонапірна вежа.

Ізраїльські ВПС часто наносять авіаудари по території сектору Гази з метою знешкодження бойовиків або знищення військових об'єктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram