ГоловнаСвіт

Чавес переміг на виборах у Венесуелі

Чавес займе президентську посаду вчетверте.

Чавес переміг на виборах у Венесуелі
Фото: EPA/UPG

Президент Венесуели Уго Чавес переміг на виборах і займе президентську посаду вчетверте.

Як заявила голова виборчої комісії, Чавес набрав 54,5% голосів. За його головного суперника, лідера опозиції Енріке Капрілеса проголосували 45% виборців, повідомляє ВВС.

Уго Чавес виступав із програмою продовження своїх соціалістичних реформ, в рамках яких він націоналізував низку великих компаній.

Явка на виборах становила більш ніж 80% (із 19 млн виборців). За Чавеса проголосував на 1 млн людей більше, ніж за його основного конкурента Енріке Капрілеса (його підтримали тільки 45% виборців).

Капрілес уже визнав свою поразку і привітав Чавеса з перемогою. Водночас він зазначив, що майже половина жителів країни не згідна з політикою нинішнього президента.

На крісло президента претендували шість кандидатів, однак фаворитами передвиборної гонки вважали діючого лідера Чавеса і колишнього губернатора штату Міранда, кандидата від 22 опозиційних партій Енріке Капрілеса.

Нагадаємо, президента Боліваріанської Республіки Венесуела обирають строком на 6 років простою більшістю голосів. Чавеса обрали главою держави в грудні 1998 р. Переживши спробу державного перевороту, усунення з посади, загальний референдум про довіру, політик зберіг свою владу. У грудні 2006 р. його переобрали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram