ГоловнаСвіт

У Баварії виявилися найрозумніші школярі Німеччини

Для перевірки знань використовували завдання, спеціально підготовлені міністерствами культури.

У Баварії виявилися найрозумніші школярі Німеччини

Баварські школярі виявилися найрозумнішими в Німеччині. Такими є результати останнього соціологічного дослідження, в рамках якого порівнювали успішність учнів молодших класів. Підсумки оприлюднили в п'ятницю, 5 жовтня, на конференції міністрів культури федеральних земель у Берліні.

Школярам давали завдання з читання, математики й аудіювання. Найуспішніше з усіма завданнями справлялися учні з півдня Німеччини.

Найгірше підготовленими виявилися школярі з Берліна, Бремена і Гамбурга. Ці міста є окремими адміністративними одиницями й мають ті самі права, що й федеральні землі. За результатами перевірки, школярі із цих міст відстають від лідерів на рік за навчальною програмою.

Окрім порівняння школярів із різних регіонів Німеччини, дослідження підтвердило, що хлопчики на цьому етапі навчання краще рахують, а дівчатка - читають і пишуть.

У рамках дослідження тестування пройшли більш ніж 30 учнів четвертих класів із понад 1,3 тисячі шкіл. Для перевірки їхніх знань використовували завдання, спеціально підготовлені міністерствами культури згідно з новим єдиним освітнім стандартом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram