ГоловнаСвіт

Путін готовий розглянути прохання про помилування Ходорковського

За словами президента, у США за аналогічні злочини нерідко виносять вироки і на 100 років.

Путін готовий розглянути прохання про помилування Ходорковського

Президент РФ Володимир Путін підтвердив, що готовий розглянути клопотання про помилування екс-голови "ЮКОСу" Михайла Ходорковського, засудженого на 13 років, якщо він надішле прохання.

"Якщо він вважає можливим звернутися з клопотанням про помилування, то його буде розглянуто, доволі доброзичливо буде розглянуто, у нас кровожерливих настроїв із цього приводу немає", - зазначив Путін в інтерв'ю програмі "Центральне телебачення", повідомляє Интерфакс.

"Я не думаю, що ми повинні робити щось на шкоду правопорядку, надійності закону. І якщо, відповідно до процедур юридичних, це можливо, то заради Бога, нехай виходить, але є порядок дій у цьому випадку. Закони передбачені", - сказав голова держави.

За його словами, в США за аналогічні злочини нерідко виносять вироки і на 100 років, однак вони не спричиняють такого інтересу й ажіотажу.

Нагадаємо, Хамовницький суд Москви наприкінці 2010 року засудив екс-голову ЮКОСу Михайла Ходорковського до 14 років колонії за звинуваченням у розкраданні 200 мільйонів тонн нафти і відмиванні грошей. Потім покарання було пом'якшено на рік.

Екс-голова ЮКОСу відбуває покарання в колонії карельського міста Сегежа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram