ГоловнаСвіт

У Венесуелі обирають президента

Чавес боротиметься за президентську посаду з п'ятьма суперниками.

У Венесуелі обирають президента

У неділю, 7 жовтня, у Венесуелі проходять вибори президента.

По всій країні відкрито 13 683 тис. виборчих дільниць, на які прийде близько 19 млн зареєстрованих виборців.

Передвиборна кампанія у Венесуелі завершилася 4 жовтня. Починаючи із четверга, по всій країні заборонено агітувати за кандидатів у президенти, пише Интерфакс.

Результати нещодавніх опитувань засвідчили, що діючий президент Уго Чавес випереджає свого головного суперника - єдиного кандидата від опозиції Енріке Капрілеса - на 15%

Капрілес виступає за посилення ринкової економіки. Він починав свою кампанію, ідучи від будинку до будинку і роздаючи листівки. До дня виборів 40-річний політик зумів об'єднати розколоту венесуельську опозицію і стати єдиним кандидатом одразу від 22 партій.

Однак Уго Чавес, за даними опитувань, має фору десь у 15%. Полум'яному борцеві з капіталізмом перед битвою за президентське крісло довелося боротися за власне життя і здоров'я. Торік у Чавеса виявили рак, нещодавно він оголосив про перемогу над хворобою.

Президента Венесуели обирають простою більшістю голосів під час прямого всенародного голосування. Усього на виборах зареєстровано шістьох кандидатів. Уго Чавес домагається переобрання на третій термін президентства. Термін президентських повноважень - шість років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram