ГоловнаСвіт

Відставання Ромні від Обами - близько двох відсотків

Вибори президента США відбудуться 6 листопада.

Відставання Ромні від Обами - близько двох відсотків
Фото: EPA/UPG

Кандидат у президенти від Республіканської партії Мітт Ромні скоротив відставання від діючого президента, демократа Барака Обами до двох процентних пунктів. Такими є результати опитування Reuters/Ipsos, оприлюдненого 5 жовтня. За Обаму, згідно з даними цього опитування, готові проголосувати 46% респондентів, які взяли участь в опитуванні, за Ромні - 44%.

Наблизитися до Обами Ромні допоміг успішний виступ на теледебатах 3 жовтня. Опитування, проведене напередодні дебатів, давало Обамі 6-відсоткову перевагу перед Ромні. Більш ніж 90% респондентів заявили, що вони так чи інакше чули про дебати, з них понад половина вважає, що Ромні виступив краще, ніж Обама.

Діючий президент США має ще принаймні дві можливості проявити себе на дебатах. Наступні зустрічі Ромні й Обами відбудуться в телеефірі 16 і 22 жовтня.

Наразі складно сказати, чи це короткочасний ефект від успішного виступу Ромні на виборах, чи шанси двох кандидатів на перемогу зрівнялися, зазначають автори дослідження громадської думки. Експерти Reuters/Ipsos також говорять, що 15% учасників опитування, які віддали свій голос Обамі або Ромні, заявили, що ще можуть змінити свою думку.

Опитування проводилося 1-5 жовтня серед 1 738 зареєстрованих виборців і 1 434 осіб, які заявили, що вони, радше за все, візьмуть участь у виборах. Для зареєстрованих користувачів похибка результатів становить 2,7%, для другої групи - 3%.

Вибори президента США відбудуться 6 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram