ГоловнаСвіт
Спецтема
Запрет пропаганды гомосексуализма

На американському телебаченні зафіксовано рекордне число сексуальних меншин

Американська ЛГБТ-організація вважає, що це відображає культурні зміни в американському суспільстві.

На американському телебаченні зафіксовано рекордне число сексуальних меншин
архивное фото
Фото: www.delfi.ua

Американська ЛГБТ-організація "Альянс геїв і лесбійок проти дифамації" (GLAAD) заявила, що завдяки новим серіалам "Нова Норма", "Дівчатка", а також комедії "На старт!" зараз на американському телебаченні рекордне число персонажів геїв, бісексуалів і транссексуалів.

Про це повідомляє агентство Reuters.

У своїй 8-й щорічній доповіді GLAAD, яка відстежує гендерне й етнічне різноманіття на телебаченні, пише, що зараз на американському телебаченні 111 ЛГБТ-персонажів. Серед представлених у доповіді серіалів за участю сексуальних меншин є і серіали про розслідування злочинів, і серіали про медицину, такі як "Анатомія пристрасті", а також підліткова драма канадського виробництва "Деграссі" і британський серіал "Абатство Даунтон".

Президент GLAAD Герндон Граддік сказав, що все більше ЛГБТ-персонажів відображають "культурні зміни у ставленні до геїв і лесбіянок" в американському суспільстві.

"Усе більше і більше американців визнають ЛГБТ серед членів своїх сімей, друзів, колег і однолітків, і коли глядачі вмикають свої улюблені програми, вони очікують побачити те саме різноманіття людей, з якими вони стикаються у своєму повсякденному житті", - заявив Граддік.

31 ЛГБТ-персонаж, що постійно бере участь у серіалах на п'яти основних каналах цього сезону, становить рекорд (4,4%) за всі 8 років, які GLAAD публікує свої звіти. Альянс також наголосив, що наступного року число ЛГБТ-персонажів буде ще вищим.

Другорядні персонажі з таких серіалів, як "Гарна дружина", "Управління гнівом" й інших, підвищують загальну кількість сексуальних меншин на американському телебаченні до 111.

Нагадаємо, губернатор Каліфорнії Джеррі Браун 30 вересня підписав законопроект, що забороняє суперечливу терапію, спрямовану на лікування неповнолітніх від гомосексуалізму, а це робить Каліфорнію першим штатом, який заборонить практику, яку багато хто вважає руйнівною для психіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram