ГоловнаСвіт

Хакери атакували швецькі сайти за операцію проти "піратів"

Інтернет-користувачі поширювали посилання на картинку із закликом атакувати інтернет-ресурс фінансової організації.

Хакери атакували швецькі сайти за операцію проти "піратів"
Фото: EPA/UPG

3 жовтня сайт центрального банку Швеції пішов в офлайн через хакерську атаку. Напередодні представники руху Anonymous пообіцяли влаштувати атаки на підтримку файлообмінників.

Представник банку Фредрік Андерссон заявив, що атаки зазнав тільки сайт, негаразди не зачепили інших функцій організації. Сайт банку вимкнули за допомогою DDoS-атаки, що полягає у відправлянні великої кількості запитів на сервер.

Також хакерам удалося вимкнути сайт парламенту Швеції. Крім того, атаки зазнав веб-ресурс уряду країни, але він переважно функціонував.

Зазначають, що перед початком атаки Anonymous пригрозили вимкнути сайт центрального банку. Інтернет-користувачі поширювали посилання на картинку із закликом атакувати інтернет-ресурс фінансової організації.

Такі дії повинні стати відповіддю на рейд шведської поліції на хостинг-провайдера, через якого виявилися недоступними кілька файлообмінних ресурсів. У поширюваному зображенні не уточнювалося, про які файлообмінники йдеться.

Тим часом 1 жовтня шведське видання nyheter24 повідомило про рейд поліції в компанію PRQ. Найвідомішими клієнтами шведського провайдера були торент-портал The Pirate Bay і сайт Джуліана Ассанжа WikiLeaks. Одночасно з повідомленнями про рейд відключився The Pirate Bay, однак представники ресурсу заявили, що ці дві події не пов'язані.

3 жовтня представник PRQ повідомив, що поліція вилучила сервери двох ресурсів, зокрема, одного з найпопулярніших у Швеції торент-трекеру Tankafetast. Решта сайтів, зокрема піратські, відновили роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram