ГоловнаСвіт

Сирія: повстанці влаштували засідку на елітний військовий підрозділ, є жертви

Урядові війська Асада блокують доступ до одного з районів Дамаска.

Сирія: повстанці влаштували засідку на елітний військовий підрозділ, є жертви
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Активісти опозиції в Сирії заявили, що повстанці вбили 21 члена елітного військового підрозділу Республіканської гвардії в четвер, 4 жовтня, влаштувавши засідку на військовий мікроавтобус в одному з районів Дамаска.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Правозахисна організація Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) із посиланням на заяву медичних джерел і свідків повідомила, що військових убили в столичному районі Ель-Кудсайя, який обстріляли сили, лояльні до президента Башара Асада, після того як повстанці захопили цей район.

Республіканська гвардія забезпечує захист столиці. За словами жителів Дамаска, в середу вранці армія активізувала операції в районі Ель-Кудсайя. Вони сказали, що чули гучні вибухи, після чого в район попрямував великий військовий конвой.

Активіст опозиції, який живе поруч з Ель-Кудсайєю, сказав, що сили Асада заблокували дороги, що ведуть у район, тому мешканці не можуть виїхати за його межі.

"Обстріл почався сьогодні вранці. У мене був друг, якому вночі вдалося втекти путівцями. Він сказав, що урядові сили штурмували район і вбили п'ятьох осіб, - розповів активіст на умовах анонімності. - Ті, хто все ще там, намагаються вибратися, але бояться снайперів".

Сирійський конфлікт, який розпочався в березні 2011 року з мирних акцій протесту, пізніше переріс у повномасштабну громадянську війну. Зараз основна боротьба відбувається в Дамаску, а також в економічній столиці Сирії - місті Алеппо. За даними правозахисників, жертвами боротьби між повстанцями й урядовими силами стали більш ніж 30 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram