ГоловнаСвіт

Турецька поліція розігнала антивоєнну демонстрацію сльозогінним газом

Протестувальники виступали проти проведення військових операцій на території Сирії.

Турецька поліція розігнала антивоєнну демонстрацію сльозогінним газом
Фото: EPA/UPG

Турецька поліція застосувала сльозогінний газ, щоб зупинити групу демонстрантів, які прямують до будівлі парламенту на знак протесту проти можливої видачі турецьким збройним силам мандату на проведення операцій на території Сирії.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Кореспондент агентства бачив 25-30 демонстрантів, які скандують "Ми не хочемо війни!" і "Сирійський народ - наші брати!" перед будівлею парламенту в турецькій столиці Анкарі.

Нагадаємо, турецька артилерія в середу відкрила вогонь по сирійській території у відповідь на інцидент на кордоні, де в результаті падіння артилерійських снарядів загинули п'ять людей і 10 отримали поранення.

Проте парламентарі на закритому засіданні обговорювали можливість продовження на п'ять років договору, який дозволяє турецьким військам переслідувати курдських бойовиків на території Іраку.

У меморандумі, який уряд вночі направив до парламенту, йдеться, що сирійські військові почали агресивні дії щодо турецької території в останні тижні, що представляє "додаткові ризики" для безпеки Туреччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram