ГоловнаСвіт

Росія закликає Сирію визнати інцидент на кордоні з Туреччиною випадковим

Лавров закликав приділяти увагу транскордонному виміру сирійської ситуації.

Росія закликає Сирію визнати інцидент на кордоні з Туреччиною випадковим
Сергей Лавров
Фото: EPA/UPG

Голова МЗС РФ Сергій Лавров закликав уряд Сирії офіційно визнати випадковістю інцидент на кордоні з Туреччиною, повідомляє РІА "Новости".

"Ми через свого посла в Сирії розпочали в діалог із сирійською владою, яка запевнила нас і спецпосланця Браха в тому, що випадок на кордоні з Туреччиною - це трагічна випадковість. І що це надалі не повториться", - заявив Лавров на зустрічі з пакистанським колегою в Ісламабаді.

"Вважаємо, що принципово важливо, щоб Дамаск заявив це офіційно", - наголосив голова МЗС РФ.

Лавров також заявив, що Росія закликає приділяти увагу тому, що ситуація в Сирії набуває транскордонного виміру.

"Вважаю принципово важливим і необхідним приділяти найпильнішу увагу тому, що конфлікт у Сирії набуває транскордонного виміру. Він переступає межі країни", - зазначив міністр.

Нагадаємо, увечері в середу, 3 жовтня, випущені з території Сирії снаряди вибухнули на території Туреччини, загинули п'ять осіб. Турецькі електронні ЗМІ повідомили, що обстріл вела сирійська урядова армія. Натомість Туреччина завдала в середу ввечері ударів по ділянці сирійської території, звідки, імовірно, вівся вогонь. НАТО і ООН зажадали від Дамаска негайно припинити будь-які акти агресії проти Туреччини. Сирійський уряд висловив співчуття сім'ям загиблих і почав розслідування інциденту.

За даними правозахисників, жертвами сирійського конфлікту, який триває з березня 2011 року, стали більш ніж 30 тисяч осіб. Іще 300 тисяч сирійців стали біженцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram