ГоловнаСвіт

У Бельгії триває загальний страйк залізничників

Профспілки побоюються звільнень.

У Бельгії триває загальний страйк залізничників
Фото: EPA/UPG

У Бельгії профспілки вийшли на 24-годинний страйк на знак протесту проти запланованої реформи сектору, яка передбачає перерозподіл управління залізничним господарством.

Профспілки побоюються можливих звільнень у зв'язку з переходом залізничного господарства від трьох незалежних структур до двох.

"Що стосується Брюсселя, то тут страйк триває успішно. В акції беруть участь 80-90% залізничників, серед яких і диспетчери. Я можу сказати, що в Брюсселі на лінію не вийде жоден поїзд", - заявив представник профспілки.

У ніч проти середи було практично повністю зупинено залізничне сполучення, включаючи міжнародні рейси поїздів "Таліс" і "Євростар".

"Я чув про страйк кілька днів тому. І оскільки я працюю в невеликій некомерційної організації, вийшов з дому рано, щоб приїхати в Брюссель вчасно. Посплю в офісі. Треба пристосовуватися. Кожен має право на страйк", - поділився своєю думкою один з пасажирів .

Проте бельгійська залізнична компанія заборгувала державі понад 4 млрд євро. Іншою проблемою є знос рухомого складу, оновлення якого передбачено реформою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram