ГоловнаСвіт

Сирія: десятки людей загинули під час трьох вибухів в Алеппо

Ліванське видання повідомляє, що в це місто буде направлено тридцятитисячне підкріплення.

Сирія: десятки людей загинули під час трьох вибухів в Алеппо
Фото: EPA/UPG

В економічній столиці Сирії місті Алеппо три бомби вибухнули на головній площі в контрольованому урядовими силами районі, в результаті чого було вбито десятки людей.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Сирійський проурядовий Al-Ikhbariya TV повідомив, що бомби вибухнули на площі Саадаллах аль-Джабарі в західній частині Алеппо. Зараз це найбільше в Сирії місто розділено на дві частини: урядові війська контролюють його західну половину, а повстанці - східну.

Останнім часом повстанці, обмежені легкою зброєю, влаштовують вибухи в районах, які як і раніше контролюють сили президента Башара Асада. Раніше на площі Саадаллах аль-Джабарі відбулися кілька великих акцій протесту на підтримку Асада.

Канал показав кадри тільки з чотирма жертвами, однак сірійське державне телебачення, не називаючи точної кількості, повідомило про десятки загиблих в результаті трьох "терористичних вибухів". Крім того, вибухи пошкодили фасади кількох багатоповерхівок, які знаходяться на площі, а на місці вибухи утворився кратер. Раніше телеканал Ikhbariya повідомив, що в нападі були використані два заміновані автомобілі.

Правозахисна організація Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) також повідомила, що в результаті вибухів постраждали десятки людей. За даними організації, вибух стався біля офіцерського клубу.

Ліванська газета, яка виступає в захист Асада, у вівторок повідомила, що сирійський президент відвідав Алеппо, щоб на власні очі поглянути на бойові дії, і наказав направити в цей місто 30-тисячне підкріплення. Видання також відзначило, Асад залишиться в Алеппо.

За даними активістів опозиції, жертвами 18-місячного антиурядового повстання, яке переросло в повномасштабну громадянську війну, стали більше за 30 тисяч осіб. Протягом більшої частини повстання сили Асада зберігають контроль над Алеппо, де знаходяться багато багатих торговців і групи, які, побоюючись нестабільності, залишаються нейтральними, тимчасом як протести поширюються.

Минулого тижня повстанці почали новий наступ в спробі захопити Алеппо, і за вихідні пожежі знищили частину ринку в Старому місті - історичному центрі міста, який є об'єктом Всесвітньої спадщини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram