ГоловнаСвіт

Опозиція випередила партію Саакашвілі на 15%

"Грузинська мрія" перемогла і в мажоритарних округах.

Опозиція випередила партію Саакашвілі на 15%
Фото: EPA/UPG

Після підрахунку 97,03% протоколів опозиційний блок "Грузинська мрія" мільярдера Бідзіни Іванішвілі лідирує на виборах за партійними списками з 55% голосів, партія Саакашвілі набирає 40,27%.

Про це повідомляє ЦВК Грузії.

Зараз підраховані дані з 3,59 тисячі (плюс 64 спецділянки) з 3,766 тисячі ділянок.

Згідно з попередніми даними підрахунку голосів, на парламентських виборах за одномандатними округами коаліція Іванішвілі отримала 38 місць в законодавчих зборах, прихильники Саакашвілі - 35 місць. На сайті ЦВК Грузії оприлюднено інформацію про попередні результати виборів у всіх 73 одномандатних округах.

За підсумками виборів до парламенту Грузії будуть обрані 150 депутатів, з них 77 - за пропорційною системою (за партійними списками) і 73 - за мажоритарною системою (по одномандатних округах). У виборах брали участь два виборчі блоки і 14 партій. Виборчий бар'єр для проходження в парламент політичних партій становить 5%.

Явка виборців становить 61%.

Парламент Грузії обирається на чотири роки. Наступного року, після виборів президента, в країні зміниться суспільно-політичний лад, за якого парламент і уряд, зокрема прем'єр, отримають значно більше повноважень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram