ГоловнаСвіт

Каліфорнія заборонила лікувати неповнолітніх від гомосексуалізму

Думки американських законодавців про цю міру розділилися.

Каліфорнія заборонила лікувати неповнолітніх від гомосексуалізму
архивное фото

Губернатор штату Каліфорнія, США, Джеррі Браун підписав законопроект, що забороняє спірну терапію, спрямовану на лікування неповнолітніх від гомосексуалізму, що робить Каліфорнію першим штатом, який заборонить практику, яку багато хто вважає такою, що руйнує психіку.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Цей крок ознаменував собою велику перемогу захисників прав геїв, які говорять, що так звана конверсійна терапія, яку також іноді називають репаративною терапією, не має медичного обґрунтування, тому що гомосексуалізм не є розладом.

Браун написав у короткому повідомленні в Twitterе, що він підтримує законопроект, оскільки він "забороняє ненаукову терапію, яка приводила молодих людей до депресії і самогубства".

Спонсор законопроекту, сенатор Тед Лью, демократ з міста Торранс, сказав, що закон ухвалено в пам'ять про людину, яка наклала на себе руки після проходження терапії.

Новий законопроект забороняє дітям і підліткам до 18 років проходити курс терапії зі зміни сексуальної орієнтації. Законопроект підтримала також Каліфорнійська психологічна асоціація та Рада поведінкових наук Каліфорнії.

"ЛГБТ (лесбіянок, геїв, бісексуалів і транссексуалів) молодь тепер буде захищена від практики, яку не тільки було викрито як лженауку, але також було доведено її різкий негативний вплив на їх добробут", - заявив президент Кампанії за права людини Чад Гріффін.

Гріффін також закликав інші штати наслідувати приклад Каліфорнії.

За словами Теда Лью, психіатр, який ввів цю спірну терапію, доктор Роберт Спітцер, пізніше відмовився від неї і вибачився  у геїв і лесбіянок.

"Якщо хтось не сумнівався в шкоді такої практики, йому потрібно лише почути про кількість жертв, які пройшли через ці зловживання", - зазначив сенатор.

Під час розгляду законопроекту законодавчими органами, люди, які перенесли лікування у неповнолітньому віці, виступали із заявами про те, чому цю практику необхідно заборонити.

"Коли я був підлітком, так звана перетворювальна терапія зруйнувала моє життя і зруйнувала мою сім'ю", - розповів Раян Кендалл, який пройшов терапію, законодавцям.

Кілька законодавців, які самі відносяться до сексуальних меншин, виступили на підтримку законопроекту, поділившись розповідями про те, як над ними знущалися через їхню сексуальну орієнтацію в молодості.

Всі основні медичні організації, серед яких Американська медична асоціація та Американська психіатрична асоціація, засудили цю практику.

Противники законопроекту говорять, що він посягає на права батьків робити вибір за своїх неповнолітніх дітей. За їх словами, політики не повинні регулювати те, що вони вважають справою медичних комісій.

Законопроект набуде чинності з 1 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram