ГоловнаСвіт

Гонконг: після зіткнення двох суден заарештовано їхній екіпаж

Місцева влада підозрює затриманих у недбалості.

Гонконг: після зіткнення двох суден заарештовано їхній екіпаж
Фото: EPA/UPG

Поліція Гонконга заарештувала шість членів екіпажу суден, в результаті зіткнення яких загинули 37 людей, а один з кораблів затонув.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

На судні, зафрахтованому компанією Hong Kong Electric, що належить мільярдерові Лі Ка-Шину, знаходилися 124 співробітники компанії, які збиралися подивитися грандіозний щорічний феєрверк на честь Свята середини осені і Дня незалежності Китаю. Інше судно виконувало регулярні пасажирські перевезення. Жертвами зіткнення цих суден в районі острова Елої в Гонконзі ввечері в понеділок, 1 жовтня, стали 37 осіб. З низ 28 осіб були виявлені на місці події мертвими, а ще дев'ять потерпілих померли в лікарні. Серед жертв катастрофи було п'ять дітей.

У заяві уряду йдеться, що зараз у місцевій лікарні перебувають більше ніж 100 людей, дев'ять з них отримали серйозні травми і перебувають у критичному стані.

"Ми підозрюємо, що хтось не виконав свої обов'язки, тому ми провели арешти, - заявив Комісар поліції Енді Цанг. - Ми не виключаємо можливості арештів надалі"

Серед заарештованих є члени екіпажів обох суден.

До операції з порятунку потерпілих були залучені кораблі, вертольоти і водолази. До постраждалого корабля було приєднано великий кран на баржі.

"Корабель затонув протягом 10 хвилин. Нам довелося чекати щонайменше 20 хвилин перш, ніж ми були врятовані", - розповів один з тих, хто вижив.

За словами пасажирів затонулого корабля, людям довелося розбивати вікна, щоб виплисти на поверхню.

"Ми думали, що ми помремо. Всі опинилися в пастці", - розповів інший врятований чоловік.

Корабельна аварія в гавані Вікторії стала найбільшою за кількістю жертв подією в Гонконзі з 1996 року, коли в результаті пожежі в офісній будівлі загинули понад 40 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram