ГоловнаСвіт

Біля берегів Гонконгу зіткнулися два судна, є жертви

Поліція почала розслідування інциденту.

Біля берегів Гонконгу зіткнулися два судна, є жертви
Фото: EPA/UPG

В результаті зіткнення двох суден біля берегів Гонконга загинули щонайменше 36 осіб, повідомляє AFP.

"28 осіб були виявлені мертвими на місці події, ще вісім потерпілих померли в лікарні", - йдеться в заяві місцевої влади.

Судно, що виконувало регулярні пасажирські перевезення, та паром, зафрахтований компанією Hong Kong Electric, зіткнулися в районі острова Елої в Гонконзі ввечері в понеділок, 1 жовтня. На борту порома, який затонув, протягом декількох хвилин після зіткнення, перебували 124 людини - співробітники компанії, що відзначали свято; в їх плани входило подивитися з моря на грандіозний щорічний салют на честь Свята середини осені і Дня незалежності Китаю. Ті, що вижили, очікуючи прибуття рятувальників, перебували у воді ще близько 20 хвилин.

Тим часом, друге судно отримало лише незначні пошкодження і самостійно повернулося в порт. Лише кілька пасажирів і членів екіпажу були доставлені в лікарню.

Зараз на місці трагедії розгорнута масштабна пошукова операція за участю кораблів, водолазів і вертольотів.

Хоча причина трагедії наразі не була встановлена, поліція почала розслідування зіткнення. Незважаючи на досить жваве судноплавство в районі Гонконгу, такі події трапляються там вкрай рідко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram