ГоловнаСвіт

Головний грузинський опозиціонер відмовився голосувати

При цьому Бідзін Іванішвілі закликав усіх голосувати за опозицію.

Головний грузинський опозиціонер відмовився голосувати

Голова грузинської опозиції, лідер "Грузинської мрії" Бідзін Іванішвілі прийшов на виборчу дільницю в Тбілісі разом із дружиною і заявив, що відмовляється голосувати. За словами лідера опозиції, він не голосує, оскільки "влада спотворила Конституцію", але при цьому закликав усіх голосувати за опозицію, повідомляє "Эхо Москвы".

Як повідомляли, на 10:00 ранку (09:00 за Києвом) участь у виборах депутатів парламенту Грузії взяли вже понад 10% виборців. На дільницях спостерігають великі черги і брак бюлетенів.

Головними конкурентами на виборах вважають опозиційну коаліцію "Грузинська мрія" мільярдера Бідзіна Іванішвілі і владну партію Михайла Саакашвілі "Єдиний національний рух". Соцопитування, залежно від уподобань організаторів, передбачають переконливу перемогу одній із двох основних політичних сил.

Зазначимо, згідно зі змінами, внесеними 22 травня 2012 року у відповідну статтю Конституції Грузії, "до 1 січня 2014 року право на участь у парламентських і президентських виборах і в голосуванні разом із громадянами Грузії мають особи відповідного віку, які народилися і протягом останніх 5 років постійно проживають у Грузії й на момент дії цієї статті мають громадянство країни Євросоюзу".

Раніше повідомляли, що Іванішвілі позбавили громадянства Грузії після офіційної заяви про прихід у політику. Мін'юст країни тоді пояснив це тим, що опозиціонер також мав французьке громадянство, через яке, за законом, анулюється громадянство Грузії.

Однак сам Іванішвілі пояснив це винятково політичними мотивами, а позбавлення громадянства назвав незаконним. Саме тому лідер коаліції із самого початку зафіксував свою негативну позицію, пов'язану з конституційними змінами.

Нагадаємо, сьогодні в Грузії почалося голосування на парламентських виборах. У нинішніх виборах беруть участь 14 політичних партій і два блоки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram