ГоловнаСвіт

Главу Reuters у Тегерані визнали винуватою в образі ісламу

Остаточний вирок буде винесено в жовтні.

Главу Reuters у Тегерані визнали винуватою в образі ісламу
Фото: flickr.com

Іранський суд 30 вересня визнав главу тегеранського відділення інформагентства Reuters Парісу Хафезі винуватою в маніпуляції громадською думкою і образі ісламу, повідомляє агентство.

Хафезі звинуватили за репортаж, в якому вона назвала іранських жінок, які вивчають бойові мистецтва, "найманими вбивцями". Суддя оголосить остаточний вирок пізніше в жовтні. Представники агентства в Тегерані не давали коментарі з цього питання до винесення остаточного вироку.

Нагадаємо, 16 лютого 2012 року агентство опублікувало статтю під назвою "Тисячі жінок-ніндзя тренуються, щоб стати іранськими найманими вбивцями". У статті йшлося про жінок, які вивчають бойові мистецтва. Через кілька годин після публікації з Ірану надійшли скарги, після чого Reuters змінило заголовок на "В Ірані тренуються три тисячі жінок-ніндзя".

Проте наприкінці березня цього року Міністерство культури Ірану відкликало акредитацію у всіх 11 співробітників тегеранського відділення агентства. Представники міністерства заявили, що спроба виставити мирних жінок "терористками" є маніпуляцією громадською думкою. Крім того, жінки, яким було присвячено сюжет, подали до суду на главу тегеранського Reuters.

Проте представники агентства визнали свою помилку і підкреслили, що у зв'язку з тим, що трапилося, провели внутрішнє розслідування і вжили всіх заходів, щоб у майбутньому уникнути таких інцидентів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram