ГоловнаСвіт

Єгипет отримає від Туреччини кредит в $1 млрд

Кредитну угоду підписали єгипетський президент і турецький прем'єр.

Єгипет отримає від Туреччини кредит в $1 млрд

Єгипет в неділю, 30 вересня, підписав з Туреччиною угоду на кредит у розмірі $1 млрд, повідомляє агентство Рейтер.

Як зазначає державне інформагентство Єгипту MENA, це половина пакету допомоги, який Анкара обіцяла Каїру раніше цього місяця.

Президент Мохаммед Мурсі підписав кредитну угоду з прем'єр-міністром Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом після виступу на конференції правлячої в Туреччині Партії справедливості і розвитку (ПСР).

"Президент Мохаммед Мурсі і прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Таїп Ердоган домовилися про підписання кредитної угоди в розмірі $1 млрд від Туреччини", - цитує MENA заяву на міністра фінансів Єгипту.

Однак агентство не повідомляє більш докладної інформації про угоду між країнами.

У своєму виступі на конференції Мурсі говорив про сильні регіональні політичні зв'язки з Туреччиною і похвалив її за те, що вона стала першою країною, яка підтримала єгипетську революцію, в результаті якої було повалено Хосні Мубарака, а ісламістський рух "Брати-мусульмани" прийшов до влади .

Проте посадові особи з Партії свободи і справедливості Мурсі заявили, що вони не розглядають Туреччину і ПСР в якості політичної моделі. Однак, на думку аналітиків, новий ісламістський уряд Єгипту бере на замітку успіхи турецької партії в побудові регіональної економічної політики, яка сприяла суттєвому зростанню економіки.

Після місяців політичних потрясінь Єгипет прагне підвищити довіру інвесторів до своєї економіки. Пожертви і кредити від Міжнародного валютного фонду, країн Перської затоки та інших країн відіграли важливу роль у підвищенні довіри.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram