ГоловнаСвіт

Афганістан: терорист-смертник напав на афгансько-натовський патруль

Є жертви.

Афганістан: терорист-смертник напав на афгансько-натовський патруль
Фото: EPA/UPG

Терорист-смертник на мотоциклі, начиненому вибухівкою, протаранив патруль афганських і міжнародних сил у понеділок вранці на сході Афганістану, внаслідок чого загинули щонайменше 14 людей, зокрема три військовослужбовці НАТО та їхній перекладач.

Про це повідомляє АР із посиланням на заяву місцевих чиновників.

За словами прес-секретаря влади провінції Хост Баріалая Вакмана, терорист напав на групу афганських поліцейських і іноземних військовослужбовців незабаром після того, як вони вийшли зі своїх автомобілів, щоб пройти через ринкову площу в місті Хост. Вакман зазначив, що жертвами вибуху стали шість цивільних осіб і четверо поліцейських.

Прес-секретар НАТО, генерал-майор Адам Воджак підтвердив тільки інформацію про смерть трьох військовослужбовців НАТО і їхнього перекладача, однак не назвав національності загиблих.

Міжнародний військовий союз зазвичай очікує, поки подробиці про смерть військовослужбовців оголосить країна, громадянином якої був загиблий. Тим часом відомо, що значна частина військ на сході та в провінції Хост є американською. Воджак також зазначив, що наразі не відомо, був перекладач афганцем чи іноземцем.

Окрім того, під час вибуху отримали поранення десятки мирних афганців. Зараз у міській лікарні перебувають близько 30 осіб, які постраждали під час вибуху, сказав співробітник лікарні доктор Амір Рача. Він також додав, що можуть бути й інші потерпілі, яких доставили в довколишні приватні клініки.

Прес-секретар руху "Талібан" Забіулла Моджахед направив у ЗМІ текстові повідомлення про те, що за нападом стоять повстанські угруповання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram