ГоловнаСвіт

У Грузії розпочалися парламентські вибори

Напередодні влада країни зійшлася з опозицією в битві компроматів.

У Грузії розпочалися парламентські вибори

У Грузії розпочалося голосування на парламентських виборах.

Виборчі дільниці, як передає "Новости-Грузия", відкрилися о 08:00 за місцевим часом.

Голосування завершиться о 20:00. У зв'язку з виборами сьогоднішній день - понеділок, 1 жовтня - оголошено у країні вихідним.

У Грузії відкриті більше ніж три з половиною тисячі виборчих дільниць, крім того, пункти для голосування відкриті в 37 зарубіжних країнах (Росія, як наголошується, в число цих країн не входить, оскільки між РФ і Грузією відсутні офіційні дипломатичні відносини).

Вранці 1 жовтня ЦВК Грузії повідомила, що голосування відбувається у спокійній атмосфері.

В якості спостерігачів за виборами, як повідомляли, планується задіяти понад 60 тисяч осіб.

Вибори в парламент, який в Грузії є однопалатним, відбуваються за змішаною системою: частина депутатів обирається за партійними списками, решта - в одномандатних округах. Попередні вибори відбулися 2008 року. Тоді перемогу отримала партія "Єдиний національний рух", лідером якої є президент Михайло Саакашвілі.

У нинішніх виборах беруть участь 14 політичних партій і два блоки. Основним противником правлячої партії є коаліція "Грузинська мрія", створена опозиційно налаштованим мільярдером Бідзіною Іванішвілі. Останній, виступаючи на мітингу кілька днів тому, заздалегідь оголосив про перемогу. "Ми вже перемогли. Перемогу треба тільки оформити", - сказав він. Представники опозиції неодноразово заявляли про готовність влаштувати акції протесту в разі, якщо вони вважатимуть результати виборів сфальсифікованими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram