ГоловнаСвіт

Саудівська Аравія депортує прочанок з Нігерії

Жорсткі візові умови пов'язані зі зростанням нелегальної міграції.

Саудівська Аравія депортує прочанок з Нігерії

Імміграційна влада Саудівської Аравії почали депортацію 1100 прочанок з Нігерії, які приїхали в королівство для здійснення обрядів хаджу.

Приводом висилки, за словами місцевих чиновників, стало порушення нігерійками умов в'їзду в королівство. Згідно з візовим режимом Саудівської Аравії, кожна прочанка з цієї африканської країни зобов'язана супроводжуватися чоловіком або близьким родичем.

''Криза'' з прочанками з Нігерії почалася ще в минулу неділю. Весь цей час жінки-пілігрими перебували в залі прильоту для прочан міжнародного аеропорту Джидда. Забезпечити прочанок харчуванням саудівська влада зобов'язала авіакомпанію, яка доставила нігерійок у королівство. Численні спроби представників Національного комітету з хаджу Нігерії і дипломатів з цієї країни врегулювати проблему результатів не дали.

Жорсткі візові умови для громадянок Нігерії, а також низки інших країн Африки та Азії, які прибувають в королівство, пов'язані з побоюванням саудівської влади зростаючої нелегальної міграції. Нерідкі випадки, коли жінки-прочанки, які приїжджають з бідних країн світу, нелегально залишаються на території королівства і жебракують.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram