ГоловнаСвіт

Google заблокує в Росії "Невинність мусульман"

Суд визнав антиісламський фільм екстремістським.

Google заблокує в Росії "Невинність мусульман"

Представництво Google в Росії оголосило про готовність заблокувати на території країни фільм "Невинність мусульман" відповідно до рішення суду.

Про це 28 вересня повідомляє РБК daily з посиланням на представника прес-служби російського Google Інесу Погоржельську.

Погоржельська підкреслила, що якщо за рішенням суду ролик визнається незаконним, Google блокує його. "Зараз ми чекаємо відповідних повідомлень із суду із зазначенням url ролика", - заявила вона виданню. Під url мається на увазі Інтернет-адреса сторінки, на якій розміщено матеріал.

Раніше 28 вересня Ленінський районний суд Грозного визнав антиісламський фільм "Невинність мусульман" екстремістським. Це означає повну заборону на його розповсюдження на території Росії.

Ролик, зокрема, було опубліковано на відеохостингу YouTube, що належить Google. Корпорація відмовилася видаляти фільм, пославшись на те, що він не порушує її правил. Водночас у низці ісламських держав вона блокувала це відео, а деякі держави закрили доступ до всього YouTube.

Прокуратури низки регіонів Росії зажадали від місцевих інтернет-провайдерів обмежити доступ абонентів до "Невинності мусульман". У зв'язку з цим, зокрема, для всіх користувачів з Чечні і для деяких жителів Дагестану було заблоковано YouTube.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram