ГоловнаСвіт

У Непалі через зіткнення з птахом розбився літак

У результаті авіакатастрофи загинули 19 осіб, зокрема 12 іноземців.

У Непалі через зіткнення з птахом розбився літак
Фото: smithsonianmag.com

Практично відразу після вильоту з Катманду, столиці Непалу, літак місцевої авіакомпанії врізався в птаха і розбився - загинули всі 19 осіб, які перебували на борту.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Хоча рятувальники, які прибули на місце аварії літака авіакомпанії Sita Air, який прямував у бік міста Лукла - "шлюзу" до гори Еверест - на північному сході країни, загасили вогонь, урятувати нікого не вдалося. Отже, внаслідок аварії загинули 16 пасажирів і 3 члени команди. Серед них було 12 іноземних громадян: семеро англійців і п'ятеро китайців.

За словами генерального директора аеропорту Катманду Ратіша Чандра Лала, пілот повідомив диспетчерів повітряного руху, що літак врізався в птаха.

Британське посольство підтвердило, що серед загиблих були громадяни королівства. За словами групи скелелазів Sherpa Adventure, британці прямували в район Кхумбу, де знаходяться Еверест й інші вершини.

Менш ніж за тиждень це друга трагедія в країні. Зокрема, в неділю, 23 вересня, дев'ятеро туристів загинули під час сходження лавини.

Осінь - пік туристичного сезону в Непалі, де розташовані вісім із 14 найвищих гір світу. За рахунок цього Непал приймає понад півмільйона туристів щороку, багато хто з них альпіністи. Туризм становить близько 4% економіки країни.

Аварія літака стала вже шостим таким інцидентом у Непалі менш ніж за два роки, де є понад десяток невеликих приватних перевізників, які, незважаючи на погану погоду, літають у гірські райони. За словами місцевих чиновників, це може відлякати туристів, оскільки багато хто з жертв авіакатастроф були скелелазами.

Усього за 55-річну історію непальської авіації сталося 70 аварій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram