ГоловнаСвіт

У США заарештовано продюсера провокаційного фільму "Невинність мусульман"

Фільм спричинив хвилю заворушень в ісламських країнах.

У США заарештовано продюсера провокаційного фільму "Невинність мусульман"
Фото: ridus.ru

В американському штаті Каліфорнія в четвер, 27 вересня, узяли під варту Накулу Басселі Накулу, якого вважають творцем скандального відеофільму "Невинність мусульман".

Суд має намір установити, чи не порушив Накула під час зйомок фільму умов свого звільнення 2011 року, коли він проходив у справі про банківське шахрайство. Згідно з цими умовами, Накулі забороняли протягом певного терміну користуватися Інтернетом без дозволу представника наглядового органу, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Накула - єгипетський копт за походженням - став відомим після того, як в Інтернеті з'явився фільм "Невинність мусульман", що спричинив хвилю протестів в ісламських країнах. Під час заворушень загинули близько двох десятків людей, зокрема посол США в Лівії.

Нагадаємо, після появи на YouTube відеоролика "Невинність мусульман", створеного в США, де негативно зображено пророка Мухаммеда, у більш ніж двадцяти країнах світу пройшли антиамериканські акції протесту. У Бенгазі внаслідок нападу на американське посольство загинули четверо громадян США, зокрема посол Кріс Стівенс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram