ГоловнаСвіт

У Франції нарахували три мільйони безробітних

До кінця серпня на біржі праці зареєструвалися майже 10% економічно активних представників населення країни.

У Франції нарахували три мільйони безробітних

Число безробітних у Франції вперше з 1999 року перевищило психологічно важливу позначку в 3 млн осіб.

До кінця серпня на біржі праці зареєструвалися 3 млн 11 тис. осіб, що становить майже 10% від економічно активного населення країни.

"Тільки за останній місяць лави шукачів роботи поповнили 23,9 тисячі французів", - йдеться в заяві відомства.

"Це дуже сумна звістка", - прокоментував ситуацію з безробіттям французький міністр праці Мішель Сапен.

При цьому він поклав усю відповідальність за події в соціальній сфері на уряд колишнього президента Ніколя Саркозі.

Однак найсерйозніша ситуація з безробіттям у єврозоні залишається в Іспанії. Економіка Іспанії перебуває у скрутному становищі відтоді, як тріснула бульбашка на ринку нерухомості 2008 року. Рівень безробіття сягнув рекордних 25% у II кварталі, і уряд очікує продовження економічного спадання наступного року.

Система держдопомоги в Іспанії дуже виснажилася через бюджетні скорочення. Рівень забезпечення допомогою тих безробітних, які тривалий час не можуть знайти роботу, скоротився із 78% 2010 року до 65% зараз. У липні уряд країни оголосив про найважчий план бюджетної економії за всю історію країни.

Сьогодні серед людей віком 16-24 роки панує астрономічне безробіття - 53,3%. У групі 25-34 роки показник становить 27%. За іспанським законодавством, звільнення старших людей - дорогий процес.

Половина молодих безробітних шукають місце праці щонайменше останній рік, засвідчили дані Національного бюро статистики Іспанії, а невелика кількість доступних робочих місць - це найчастіше низькооплачувані й тимчасові позиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram