ГоловнаСвіт

У Чечні заблокували Youtube

Фільм "Невинність мусульман", визнаний Генпрокуратурою екстремістським, став причиною блокування відеохостингу в кількох регіонах Росії.

У Чечні заблокували Youtube
Фото: mojevijesti.ba

Усі інтернет-провайдери, які працюють на території Чечні, заблокували доступ абонентів до відеохостингу YouTube через антиісламський фільм. Про це, як повідомляє 26 вересня сайт уряду республіки, Рамзану Кадирову розповів міністр транспорту і зв'язку Чечні Рамзан Черхігов.

Міністр зазначив, що першим на вимогу прокуратури YouTube закрив провайдер "Вайна Телеком". Представникам "великої трійки" мобільних операторів Черхігов сам розіслав листи з аналогічною вимогою.

"Мегафон" і "Білайн" одразу відреагували на звернення міністра і закрили доступ до YouTube. У компанії МТС заявили, що вони блокували частину ресурсів із зазначеним фільмом. Там, де технічні можливості не дозволили оператору повністю закрити доступ, була знижена швидкість завантаження файлів і перегляд відеоролика виявився нездійсненним, пояснив Черхігов.

24 вересня чеченська прокуратура відзвітувала про те, що два найбільші республіканські провайдери "Вайна Телеком" і "Чеченський стільниковий зв'язок" уже закрили доступ до YouTube. Відомство надіслало застереження про необхідність припинити поширення екстремістського ролика загалом сімом провайдерам.

Фільм "Невинність мусульман", визнаний Генпрокуратурою екстремістським, послужив причиною блокування YouTube у кількох регіонах Росії. Протягом декількох годин на відеохостинг не могли потрапити деякі користувачі з Омська і Волгограда. 22 вересня низка провайдерів Дагестану заблокували YouTube.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram