ГоловнаСвіт

Екіпажу Costa Concordia вручили премію

Італійський лайнер зазнав аварії в січні цього року.

Екіпажу Costa Concordia вручили премію
Фото: EPA/UPG

Екіпажу італійського лайнера Costa Concordia, який затонув у ніч на 14 січня, присуджено престижну премію "Мореплавець року".

Премію "Мореплавець року" заснувала газета Lloyd's List - найбільше міжнародне щоденне видання, яке публікує новини про мореплавання. Як сказано в її повідомленні, премію присуджено матросам Costa Concordia за "справжній зразок сміливості та професіоналізму" під час евакуації із судна. При цьому капітана лайнера Франческо Скеттіно зараз судять за те, що він покинув судно до завершення евакуації, раніше за багатьох пасажирів і членів екіпажу.

Після катастрофи лайнера Costa Concordia, яка забрала життя 32 людей, багато пасажирів дійсно згадували про факти особистої мужності і самовідданості, виявлені командою судна. Однак деякі з врятованих людей заявили, що екіпаж був погано підготовлений до можливої надзвичайної ситуації, а багато матросів абсолютно не розуміли італійської. Експерти ж, вивчивши дані "чорної скриньки" лайнера, дійшли висновку, що евакуацію людей з Costa Concordia почали на 50 хвилин пізніше, ніж мали б.

Італійське судно Costa Concordia зазнало аварії в ніч на 14 січня в Тірренському морі поблизу острова Джильї, що біля узбережжя Тоскани. На борту судна перебували понад 4,2 тисячі осіб. Жертвами трагедії стали 32 людини, двоє осіб досі вважаються зниклими безвісти.

Прокуратура Гроссето звинувачує капітана Costa Concordia Франческо Скеттіно в злочинній недбалості, ненавмисному вбивстві людей і залишенні судна в небезпеці, а також у заподіянні екологічного збитку зоні, де затонуло судно.

Очікується, що 15 жовтня відбудеться чергове слухання в цій справі. Перше засідання, участь у якому взяли понад 500 осіб, пройшло 3 березня в будівлі місцевого театру, друге відбулося 21 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram