ГоловнаСвіт

Грузія проти виробництва сиру сулугуні в Україні

Міністр економіки уточнила, що раніше країна зареєструвала в якості торговельних марок низку сортів вина та молочної продукції.

Грузія проти виробництва сиру сулугуні в Україні

Грузія вважає, що випуск сиру сулугуні на території України порушує право Грузії на ексклюзивне використання торгової марки "Сулугуні".

Про це заявила міністр економіки та сталого розвитку Грузії Вероніка Кобалія в інтерв'ю газеті "Коммерсант-Украина".

"Так, це є порушенням. Але такі питання мають вирішуватися в суді. Його рішення і буде остаточним", - відповіла Кобалія на запитання кореспондента про правомірність випуску сиру сулугуні в Україні.

Водночас міністр економіки Грузії підкреслила, що зараз Грузія не планує вести судитися з Україною з цього питання.

Також Кобалія уточнила, що раніше Грузія в якості торговельних марок зареєструвала низку сортів вина, а також деякі види молочної продукції, у тому числі і сирів.

За її словами, це було пов'язано з випуском підробленої продукції за кордоном, в першу чергу в Росії.

У міжнародних відносинах і на національному рівні регулярно виникають суперечки про право використання тієї чи іншої торгової марки.

Як повідомляло агентство, у січні 2011 року Вищий господарський суд підтвердив рішення суду нижчої інстанції про скасування міжнародної реєстрації торговельної марки Raffaello на території України.

Таким чином суд остаточно скасував захист права інтелектуальної власності компанії Ferrero (Італія) на товарний знак, який охороняє оригінальний зовнішній вигляд цукерки Raffaello.

Раніше Антимонопольний комітет оштрафував компанію "Віва" (Луцьк) на 300 тис. гривень за незаконну імітацію ТМ Raffaello при виробництві та реалізації своєї продукції.

Після чого в Україні почалися судові тяжби з приводу використання відповідної ТМ на території країни.

До цього Ferrero вигравала ідентичні судові позови в Росії і країнах Балтії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram