ГоловнаСвіт

У Росії заборонили засуджувати рецидивістів умовно

За ухвалення законопроекту висловилися 436 депутатів.

У Росії заборонили засуджувати рецидивістів умовно

Держдума РФ ухвалила 26 вересня в третьому читанні урядовий закон, що забороняє судам призначати умовне покарання рецидивістам і тим, хто скоїв тяжкий або особливо тяжкий злочин. Про це повідомляє сайт нижньої палати парламенту.

За ухвалення законопроекту висловилися 436 депутатів. Поправки до КК РФ забороняють призначати умовне покарання особам, які вчинили злочини в статусі умовно засуджених та умовно-достроково звільнених.

Окремий рядок у законопроекті стосується педофілів - умовне покарання заборонено призначати за вчинення сексуальних злочинів проти осіб, яким не виповнилося 14 років. Утім, таку заборону Держдума вже запровадила в лютому 2012 року, посиливши покарання для педофілів і надавши їм можливість добровільної хімічної кастрації.

Представляючи в Держдумі законопроект про заборону умовного терміну для рецидивістів, повпред уряду РФ Андрій Логінов констатував, що кожного року, починаючи з 2008-го, в Росії фіксують більш ніж 2 тисячі тяжких й особливо тяжких злочинів, які скоюють умовно засуджені. 2010 року майже кожна четверта людина, яка отримала умовний термін, потім скоїла тяжкий або особливо тяжкий злочин - частка таких осіб становила 22,6%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram