ГоловнаСвіт

Сирія: бойовики атакували генштаб сирійської армії в Дамаску

Снайпер застрелив журналістку, яка висвітлювала події в столиці.

Сирія: бойовики атакували генштаб сирійської армії в Дамаску
архивное фото

У будівлі генерального штабу сирійської армії в Дамаску в середу, 26 вересня, почався запеклий бій, повідомляє AFP з посиланням на правозахисників.

За даними джерела агентства, втрати несуть обидві сторони, проте залишається невідомим, хто саме протистоїть військовим.

Бій почався після того, як неподалік від штабу сталися два потужні вибухи, через які будинок спалахнув. Як повідомляє агентство Рейтер, внаслідок вибуху були поранені кілька охоронців, проте ніхто з високопосадовців не постраждав.

Водночас повстанці з Вільної армії Сирії взяли відповідальність за напад. Вони стверджують, що жертвами вибуху стали десятки людей.

Крім того, в Дамаску снайпер застрелив кореспондента і поранив керівника місцевого бюро англомовного міжнародного новинного телеканалу Press TV.

"Повстанці в сирійській столиці Дамаску напали на персонал Press TV і вбили одного з наших журналістів", - заявив представник телеканалу Бардіа Хонардар.

За даними телеканалу, кореспондентку Press TV в Дамаску Майю Насер було вбито пострілом в шию, а начальник дамаського бюро телеканалу Хусейн Муртада отримав поранення, коли вони висвітлювали вибухи, що сталися раніше.

Муртада, який одночасно є керівником бюро арабомовного іранського каналу Al-Alam, також отримав поранення на початку цього місяця під час подорожі з сирійськими урядовими військами, коли на їх конвой напали повстанці.

За даними Комітету із захисту журналістів, з березня 2011 року - моменту початку повстання проти президента Башара Асада - в Сирії були вбиті понад 20 зарубіжних та сирійських журналістів.

Останнім часом повстанці активізували свою діяльність в Дамаску. Так, у вівторок вони підірвали будівлю школи, в якій знаходився штаб урядових сил. Жертвами вибуху стали декілька десятків людей, серед яких були офіцери.

Нагадаємо, найбільш серйозної втрати військові зазнали 18 липня, коли в результаті вибуху в будівлі служби безпеки в Дамаску загинули чотири високопоставлені чиновники, серед яких був міністр оборони Дауд Раджиха.

За даними правозахисників, жертвами конфлікту в Сирії стали вже понад 27 тисяч осіб. Більше ніж 250 тисяч сирійців стали біженцями. Зараз бої між конфліктуючими сторонами тривають у Дамаску і Алеппо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram