ГоловнаСвіт

Ярослав Качинський упевнений, що в Кракові поховано саме його брата з дружиною

Качинський не розуміє, чому ексгумацію проводять лише через 2,5 року після трагедії.

Ярослав Качинський упевнений, що в Кракові поховано саме його брата з дружиною

Лідер польської опозиційної партії "Право і справедливість" (PIS) Ярослав Качинський переконаний у тому, що в польському Вавелі в Кракові лежить тіло його рідного брата та глави держави Леха Качинського, який загинув в авіакатастрофі під російським Смоленськом 2010 року.

Про це він сказав в ефірі TVP увечері 25 вересня, коментуючи інформацію про заміну тіл двох жертв цієї трагедії.

"Я впізнав тіло мого брата на аеродромі й не маю жодних сумнівів, що це був він... Я абсолютно переконаний у тому, що у Вавелі поховано мого брата", - сказав він.

Лідер PIS сказав, що також упевнений у тому, що не було заміни тіла дружини Президента Польщі Марії Качинської.

Про те, що поряд із Лехом Качинським поховано його дружину Марія, підтверджують і в родині Ярослава Качинського, і брат Марії Конрад Мацкевич, і Марта Качинська, донька Леха і Марії Качинських.

Качинський назвав "скандальним" факт, що польські слідчі не провели розтин тіл після того, як їх було доправлено в Польщу, заявивши, що буде домагатися від представників влади пояснень, чому ексгумацію проводять лише через 2,5 року після трагедії.

Він також гостро розкритикував главу уряду Дональда Туска, президента Польщі Броніслава Коморовського та голову Сейму Єву Копач, заявивши, що вони говорили неправду й повинні понести відповідальність за це.

Нагадаємо, 25 вересня польська військова прокуратура підтвердила, що щонайменше тіла двох жінок, які загинули в Смоленській катастрофі, було замінено між собою і поховано в Польщі не під своїми іменами. Одна з них була легендарною особистістю незалежного польського профспілкового руху "Солідарність" Ганна Валентинович.

Польські слідчі планують провести ексгумацію ще 4 з 96 жертв аварії польського урядового літака, який зазнав аварії 10 квітня 2010 року під російським Смоленськом.

Також нагадаємо, раніше Ярослав Качинський, брат загиблого президента заявив, що основна відповідальність за авіакатастрофу під Смоленськом лежить на російській стороні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram