ГоловнаСвіт

Російська влада пообіцяла вирішити питання зимового часу

Стрілки годинника переводять у Європі, Північній Америці, Австралії, Новій Зеландії та Мексиці.

Російська влада пообіцяла вирішити питання зимового часу

Влада ще раз проаналізує, як працює рішення про скасування зимового часу, і після цього "без поспіху, без метушні ухвалить рішення остаточне". Про це заявив у вівторок президент Росії Володимир Путін на прес-конференції за підсумками переговорів з прем'єр-міністром Люксембургу Жаном-Клодом Юнкером.

"Питання - в доцільності змін, повернення до колишньої системи", - пояснив Путін. За його словами, найкоректнішим способом вирішення проблеми стане рішення на рівні уряду Росії.

Нагадаємо, перехід на зимовий час скасував улітку 2011 року тоді президент Росії, а нині прем'єр-міністр Дмитро Медведєв. Передбачалося, що реформа сприятливо позначиться на здоров'ї громадян і на стані економіки Росії.

У грудні 2011 року Путін заявив про можливе повернення до сезонного переведення стрілок годинника. У середині вересня кілька депутатів Держдуми внесли законопроект про перехід на постійний зимовий час, проте у вівторок віце-спікер Думи, член "Єдиної Росії" Сергій Железняк пояснив, що питання про переведення стрілок належить до компетенції уряду, тому законопроекти про перехід на зимовий час "є надлишковими".

Перехід на зимовий час у жовтні і назад на літній у березні регулярно здійснювали в СРСР і Росії з 1981 року. Стрілки годинника переводять у Європі, Північній Америці, Австралії, Новій Зеландії та Мексиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram