ГоловнаСвіт

Обама назвав атаку на посольство в Лівії нападом на Америку

Президент висловив надію на те, що винуватих у нападі на американську місію знайдуть і покарають.

Обама назвав атаку на посольство в Лівії нападом на Америку
Фото: EPA/UPG

У вівторок президент США Барак Обама розпочав свою промову з трибуни Генасамблеї ООН зі згадки про американського посла Кріса Стівенса, який загинув у лівійському місті Бенгазі внаслідок нападу на консульство.

Посол США в Лівії Кріс Стівенс і ще три особи загинули під час обстрілу будівлі консульства США в Бенгазі з гранатометів 11 вересня. Інцидент пов'язують із появою в Інтернеті скандального фільму "Невинність мусульман", який прихильники ісламу назвали образливим. Масові протести проти фільму пройшли в низці мусульманських країн.

"Напад на наших громадян у Бенгазі був нападом на Америку", - заявив президент США Барак Обама, виступаючи з трибуни Генасамблеї ООН у вівторок.

Водночас він підтвердив, що уряд США "не має жодного стосунку до цього відео". "Воно є образою не тільки для мусульман, а й для Америки, оскільки місто за цими стінами (ООН) чітко показує, що ми - країна, яка вітає людей будь-якої раси та релігії", - сказав Обама.

Він висловив надію на те, що винуватих у нападі на американську місію в Лівії знайдуть і покарають.

Разом із тим, за його словами, ці атаки - "не просто наруга над Америкою". "Вони також є наругою над самими ідеями, на яких побудована Організація Об'єднаних Націй - над переконанням, що люди можуть усувати розбіжності в думках мирним шляхом, що дипломатія може замінити війни і що незалежний світ, усі ми повинні рухатися до більших можливостей і безпеки для наших громадян", - заявив Обама.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram