ГоловнаСвіт

КНДР припинила будівництво майданчика для запуску ракет

Експерти не виключають можливість запуску ракет з інших майданчиків.

КНДР припинила будівництво майданчика для запуску ракет
архивное фото

КНДР призупинила будівництво майданчика для запуску міжконтинентальних балістичних ракет на космодромі Тонхе.

Доповідь з такими висновками, на основі аналізу супутникових знімків, опублікували співробітники Американо-корейського інституту перспективних міжнародних досліджень при Університеті Джонса Хопкінса.

Однак експерти не можуть сказати, чому призупинено будівництво. Вони вважають, що це пов'язано з тим, що важку будівельну техніку з майданчика перекинули на ліквідацію наслідків від проливних дощів.

Північнокорейський уряд заявляв про закінчення будівництва 2015 року, однак тепер, за словами експертів, новий майданчик буде введено в експлуатацію не раніше ніж 2016 року. Однак автори доповіді не виключили, що КНДР проводитиме випробування ракет на інших майданчиках космодрому.

Нагадаємо, раніше КНДР кілька разів проводила невдалі запуски балістичних ракет. Остання ракета великої дальності "Инха-3", запущена 13 квітня, після декількох хвилин польоту розвалилася і впала в океан. Хоча Радбез ООН заборонив КНДР проводити такі випробування, оскільки вони можуть бути використані у військових цілях, північнокорейська влада наполягає на тому, що випробування носять мирний характер і призначені для виведення супутників на орбіту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram