ГоловнаСвіт

Сирійські повстанці підірвали базу урядових сил

Відповідальність за напад узяло на себе угруповання "Ансар аль-Іслам".

Сирійські повстанці підірвали базу урядових сил
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Бомби, закладені повстанцями, вибухнули в будівлі школи, яку займали сили безпеки і проурядові ополченці в Дамаску, столиці Сирії.

Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на заяви активістів опозиції та повстанців.

За словами місцевих жителів, з місця вибуху на південному сході Дамаска в небо піднімається густий дим, до місця подій попрямували декілька швидких.

"Рівно о 9:35 ранку сім саморобних пристроїв вибухнули в школі, де щотижня відбуваються наради з планування між (проурядовим формуванням) "Шабіха" і службою безпеки", - заявив лідер повстанського угруповання "Ансар аль-Іслам" Абу Моаз.

Тим часом державні телеканали й інформагентство не повідомляли про вибухи. Поки що немає інформації про потерпілих.

"(На нараді) було кілька офіцерів, і ми сподіваємося, що вони будуть серед великого числа загиблих у цій операції", - наголосив Абу Моаз.

Останніми тижнями Дамаск, який раніше вважали недоторканним центром влади президента Башара Асада, став полем битви між урядовими військами та бійцями опозиції. Зокрема, минулого тижня, намагаючись витіснити повстанців зі столиці, армія бомбардувала укріплення бойовиків.

Мешканці Дамаска також повідомляли про збройні сутички в одному з центральних районів столиці, на північ від Старого міста.

Нагадаємо, конфлікт між повстанцями і силами Асада триває з березня 2011 року. За даними правозахисників, за цей час загинули більш ніж 27 тисяч осіб, понад 250 тисяч сирійців стали біженцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram