ГоловнаСвіт

У Грузії відбулася багатотисячна акція протесту студентів

Мітингувальники вимагали відставки міністра юстиції країни.

У Грузії відбулася багатотисячна акція протесту студентів
Фото: http://www.newsgeorgia.ru

Масштабна акція студентів, які висловлювали обурення жорстоким поводженням і знущаннями над ув'язненими в тюрмах, відбулася в Тбілісі, передає агентство "Новини-Грузія".

У понеділок студенти зібралися біля Тбіліського державного університету і рушили ходою до будівлі міноборони Грузії.

Від будівлі міністерства студенти, тримаючи в руках транспаранти і плакати, попрямували до столичного Будинку юстиції, де вимагали від влади звільнення міністра юстиції Зураба Адеішвілі.

Ми закликаємо уряд забезпечити, щоб всі звинувачення в порушеннях прав людини, а не тільки ті, які показані в цих відеороликах, були оперативно, неупереджено та ефективно розслідувані, а винні притягнуті до відповідальності.

— Верховний комісар ООН з прав людини Наві Піллей

В акції взяли участь кілька тисяч студентів тбіліських вузів. За маршрутом руху мітингувальників перекривався автомобільний рух, студенти блокували проїзну частину.

Студенти пообіцяли продовжити проведення масових акцій протесту.

Нагадаємо, в Грузії вибухнув скандал з тортурами в тюрмах. МВС республіки в минулий вівторок повідомило про випадки жорстокого поводження з ув'язненими в Глданській в'язниці №8. За даними слідства, група співробітників в'язниці "нелюдськи поводилася з ув'язненими і знімала це на відео". Глава МВС країни Бачо Ахалая подав у четвер у відставку, днем раніше у відставку пішла міністр з виконання покарань. Колишній співробітник в'язниці, який оприлюднив відео, попросив у Бельгії політичного притулку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram