ГоловнаСвіт

Москва заперечує свою причетність до "тюремного скандалу" в Грузії

Можновладний російський дипломат заявив, що посилання на вплив Москви звучать сміховинно.

Москва заперечує свою причетність до "тюремного скандалу" в Грузії
Фото: euroua.com

Росія не має стосунку до "тюремного скандалу", що вибухнув у Грузії.

Про це заявив статс-секретар - заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін.

У Тбілісі вже кілька днів тривають акції протесту проти насильства в тюрмах. Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що деякі представники грузинського керівництва пов'язують безперервні протестні рухи в країні зі спробою "зовнішнього втручання" перед парламентськими виборами, які мають відбутися 1 жовтня, повідомляють РІА "Новости".

"Посилання на вплив Москви звучать сміховинно, оскільки вони абсолютно не підкріплюються жодними фактами", - сказав Карасін.

Можновладний російський дипломат також розвіяв побоювання грузинської сторони з приводу навчань "Кавказ-2012", які завершуються в понеділок.

"У мене таке враження, що в Тбілісі хтось  свідомо роздмухує міф про небезпеку навчань "Кавказ-2012", не маючи для цього підстав", - зазначив заступник голови МЗС РФ.

Раніше грузинська сторона заявляла про загрозу для безпеки країни у зв'язку з проведенням стратегічних командно-штабних навчань "Кавказ-2012".

За словами Карасіна, про проведення навчань було оголошено задовго до оголошення парламентських виборів у Грузії.

Нагадаємо, акції проходять у Тбілісі вже кілька днів після того, як стали відомі факти нелюдського поводження з в'язнями в одній із тбіліських в'язниць. МВС Грузії затримало не менш ніж 10 осіб у цій справі, двоє міністрів - з виконання покарань і внутрішніх справ - подали у відставку внаслідок "тюремного скандалу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram