ГоловнаСвіт

Північна Корея планує провести сільгоспреформу

Днями парламент країни обговорить "економічні поправки".

Північна Корея планує провести сільгоспреформу
Ким Чен Ын

Уряд КНДР дозволить селянам залишати собі до 50% врожаю, повідомляє агентство Рейтер з посиланням на урядове джерело, пов'язане з Пхеньяном і Пекіном.

Зараз сільгосппродукція в Північній Кореї скуповується на аукціонах за державними цінами. Однак, якщо селяни зможуть самі продавати вирощене, це може послужити стимулом до збільшення виробництва. Таким чином, уряд зможе стримати зростання цін і боротися з голодом.

За словами джерела, 25 вересня відбудеться засідання парламенту країни, на якому обговорюватимуться "економічні поправки". Онак, як зазначає джерело, навряд чи буде ухвалено остаточне рішення.

Експерти вважають, що новий північнокорейський лідер, який прийшов до влади в грудні 2011 року, після смерті свого батька Кім Чен Ира, ймовірно, відмовиться від жорсткої політики свого попередника. Крім того, деякі експерти вважають, що він готовий лібералізувати економіку країни.

На сьогодні КНДР виробляє 4,7 млн тонн зерна і картоплі на рік, тимчасом як країні потрібно не менше ніж 5 млн. За даними ООН, близько третини жителів країни недоїдають.

Нагадаємо, 12 вересня Пхеньян відмовився від допомоги Сеула - 10 тонн борошна, 3-мільйонної партії локшини швидкого приготування і медикаментів. Південна Корея готова була надати допомогу своєму північному сусідові, щоб допомогти постраждалим від руйнівних повеней жителям КНДР. Влітку 2012 року через повені загинули понад 170 людей, 200 тисяч людей залишилися без даху над головою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram