ГоловнаСвіт

У Грузії не припиняються протести через тюремні тортури

Грузини вимагають від влади покарати всіх причетних до "тюремного скандалу".

У Грузії не припиняються протести через тюремні тортури
Фото: EPA/UPG

У столиці Грузії Тбілісі тривають акції протесту проти насилля в тюрмах.

Черговий мітинг призначено біля будівлі тбіліської Філармонії на сьогоднішній вечір, 17.00 за місцевим часом.

"Наші вимоги залишаються незмінними. Ми вимагаємо притягнення всіх винуватих до кримінальної відповідальності", - заявляють організатори в закликах до збору на акцію, поширених через соціальні мережі.

Серед чиновників, які мають постати перед судом, називають Бачо Ахалая, який подав у відставку з посади міністра внутрішніх справ після того, як стало відомо, що відбувалося в глданській в'язниці.

Ми закликаємо уряд забезпечити, щоб усі звинувачення в порушеннях прав людини, а не тільки ті, які було показано в цих відеороликах, оперативно, безпристрасно й ефективно розслідували, а винуватих притягнули до відповідальності.

— Верховний комісар ООН із прав людини Наві Піллей

До протестів проти ситуації у в'язницях додалася вимога про негайне звільнення декількох учасників акцій протесту, затриманих і засуджених до різних термінів адміністративного покарання, від 10 до 40 днів.

Нагадаємо, акції проходять у Тбілісі вже кілька днів після викритих фактів нелюдського поводження з ув'язненими в одній із тбіліських в'язниць. МВС Грузії затримало не менш ніж 10 осіб у цій справі, двоє міністрів - з виконання покарань і внутрішніх справ - подали у відставку внаслідок ”тюремного скандалу”.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram