ГоловнаСвіт

В Ірані донька екс-президента потрапила у в'язницю

Фаезу Хашемі-Рафсанджані звинувачують у пропаганді проти держави.

В Ірані донька екс-президента потрапила у в'язницю
Фаеза Хашеми- Рафсанджани
Фото: http://korrespondent.net

Доньку колишнього президента Ірану Алі Акбара Хашемі-Рафсанджані запроторили у в'язницю для відбування покарання "за поширення антидержавної пропаганди".

Про це повідомили іранські ЗМІ.

Рішенням суду в січні цього року Фаеза Хашемі-Рафсанджані засуджено до тюремного ув'язнення строком на шість місяців. У столичну в'язницю Евін для відбуття покарання вона прибула в суботу.

Зазначимо, Хашемі-Рафсанджані, в минулому - депутат іранського парламенту, в січні цього року суд визнав винною за участь у мітингу опозиції під час президентських виборів 2009 року, на яких було переобрано Махмуд Ахмадінежада. Після цього їй було заборонено брати участь у будь-якій культурній і політичній діяльності протягом п'яти років.

Фаезу Хашемі-Рафсанджані було заарештовано після того, як вона звернулася з промовою на підтримку опозиційного кандидата Мірхоссеіна Мусаві під час несанкціонованого владою мітингу біля дверей будівлі держтелебачення в Тегерані. Багатьох діячів опозиції, які зібралися того дня на демонстрацію, засудили до тюремного ув'язнення або домашнього арешту, п'ятьох - до страти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram